[layerslider id="4"]

Как да се сертифицирате

/Как да се сертифицирате
Как да се сертифицирате 2017-10-20T21:59:29+00:00

При влизане в сертификационната програма трябва да се изяснят следните точки:

1. Какво е вашето образование?

Едно от входящите изисквания е образователно ниво като минималната образователна степен.

2. Колко години професионален опит в областта на управление на човешки ресурси имате?

Необходимо изискване, защото в сертификационната програма на БАУХ се търсят показатели за знания и професионален опит. Като за последните професионални нива се изисква не само професионален опит в областта, но и мениджърски такъв.

3. Искате ли да специализирате в определена област/и напр. Подбор или предпочитате форма без специализация (генералист)? (вижте повече в линка)

Има базови професионални стандарти, които са изключително важни за създаване на здрава основа, върху която да се градят знания и опит в областта. Затова и са оформени 5 групи от професионалните стандарти по професионална важност и смисъл.

4. В кои от професионалните стандарти имате знания и опит и бихте ли могли да ги обвържете с доказателства? (вижте повече в линка)

От ниво “Старши специалист в управление на човешките ресурси” до последното професионално ниво се изискват доказателства за професионален опит. Те трябва да бъдат оформени в портфолио, което покрива различни професионални стандарти в зависимост от нивото, за което се кандидатства и специализацията или липсата на такава. Процесът на подготовка на портфолиото ще бъде подпомаган от ментор, който е част от сертификационната общност.

Съвет:

Преди да пристъпите към попълване на формата за кандидатстване, моля да прегледате нива на сертифициране, професионални стандарти, процес и ако имате някакви въпроси, можете да ни изпратите мейл на посочените координати и ние ще Ви помогнем да изясните въпросите, които Ви вълнуват в процеса на Вашето сертифициране.

Допълнителни въпроси можете да видите тук

Кандидатствай сега