Светлана Вълева

//Светлана Вълева
Светлана Вълева 2017-10-20T21:59:29+00:00

Светлана Вълева Вълева – член на Сертификационната комисия към БАУХ, Сертифициран мениджър стратегическо управление на ЧР

Svetla

Лидер: още на 11 годишна възраст Светлана проявява организаторски талант като събира детската тайфа и заедно изнасят първото си театрално представление. Публиката от трийсетина баби е екзалтирана, а приходите от билети са инвестирани в сладолед от селската сладкарница. От тогава хората са нейната работа. Интернационалният й опит в управлението на процеси, хора и екипи и умението й в среда на несигурност и неяснота да накара нещата да се случват, са виновни за задълбоченото й разбиране на всички движещи сили в рамките на една организация. Двадесет и седем години по-късно, в отговор на конферентни покани за участие, тя увлича хората край себе си и събужда интреса им към теми като Иновации, Агенти на промяната, Управление на промяната, Стратегическо управление, Организационно развитие и дизайн, Развитие на работодателска марка, Връзки с обществеността и корпоративни комуникации, Корпоративна социална отговорност, Адаптирана работа с различни поколения и др.

Мениджър: управленският й опит с проекти, процеси и хора през последните десет години в ИТ индустрията, фармацията, консултантския бизнес, търговията, производството и гейминг индустрията, й дава широк поглед върху поколенията бейби-бумъри, X, Y и Z и събужда любопитството й да разбере с какво един работодател може да спечели всяко едно от тях. Извървява кариерния си път от Асистент “Човешки ресурси” през Мениджър “Образователни услуги и човешки ресурси” до Групов Директор “Човешки ресурси”  и Директор “Човешки потенциал и организационна култура” в известни работодателски марки като Ексес Софтуер, Санофи-Авентис, Алтекс Груп Румъния, Данон, Петрол Холдинг, Италчименти Груп. Постига устойчиви резултати чрез интегриране на множество функционални, дивизионални и културните гледни точки, за да може една организация да расте. Дейността на менажираните от нея екипи и проекти е отличена с награди като “ЧР Иновация на годината”, “Служител на годината” (Forbes), “Организационна архитектура и дизайн” (БАУРЧР), “Зелено на работното място” (Капитал Кариери), “Най-предпочитан работодател” (БАУРЧР), “Най-добра стратегия за интегриране на образованието в бизнеса” (БАУХ), Най-оригинална обява за работа и стаж „Обяви с характер“ (Капитал Кариери), корпоративна награда “Екипен дух на годината” и др. Осигурява приемственост на добрите практики, чрез нелеката задача за развитие на професионалисти, двама от които достигат позиции на ЧР мениджъри в други компании.

Професионалист: Компетентен специалист с 13 + години на HR опит, притежаващ техники и умения за спечелването на бизнес успехи, конкурентните предпоставки за които често се коренят в областта на технологиите и бизнес иновациите. Умело прилага микс от знания, придобити в рамките на 2 Магистърски степени: Executive MBA и “Трудова и организационна психология”, 2 Бакалавърси степени: “Бизнес администрация” и “Психология”, 5 Специализации: “Бизнес администрация”, “Психология”, “Организационна психология”, “Геймификация”, “Групов психо-динамичен тренинг”, 5 университета: Pennsylvania University, Cotrugli Business School, СУ “Св. Климент Охридски”, Международно бизнес училище и Copenhagen Business School. Добрата остнова от знания и тяхното непрекъснато актуализиране, практически й осигуряват интензивно професионално развитие в различни по народност и поколение организационни култури.

Човек: Майка на двугодишни близнаци (момче + момиче), със спътник в живота – най-добрият й професионален ментор. Родом от Варна, прекарала незабравими лета при бабите си на село. Научена на труд от баща си – обикновен работник и на безотказна упоритост при преследване на целите от майка си „тигрица“.