Сертификационната програма развива най-добрите професионални практики в HR

//Сертификационната програма развива най-добрите професионални практики в HR

Сертификационната програма развива най-добрите професионални практики в HR

Интервю с Наталия Тулуш, Джи Пи Груп

Вие спечелихте наградата “HR професионалист на годината 2019“ на Годишните награди на БАУХ – защо избрахте да се сертифицирате, не беше ли това признание достатъчно за Вас?
Спечелването на награда те кара да искаш да ставаш още по-добър в професията си, кара те да държиш ниво на знанията и уменията си. Хубаво е всеки професионалист да прави проверка на своите компетенции, което пък помага за дългосрочното планиране на професионалното му развитие. Също така, като сертифициран специалист, ще допринеса за повишаването на добавената стойност в компанията, за която работя.

Как протича процесът при Вас?
Динамично. Процесът на сертифициране е изключително интересен за мен. Обичам да се занимавам с неща, които ме карат да мисля и да търся решение на поставените задачи.

Кое Ви изненадва приятно и какви очаквания имате?
На първо място бих искала да благодаря за отзивчивостта на моят ментор Красимир Георгиев. Работата ми с него върви приятно и гладко. С него без никакви притеснения мога да обсъждам всички процеси на сертификацията. От него получавам съвети и за процеси, свързани с работата ми. Експертизата, която г-н Георгиев притежава, и подкрепата, която получавам, са от изключителна важност и ми дават стимул да продължавам да работя с хъс.
Очакванията ми са в края на този процес да науча нови, интересни и полезни неща, които ще мога да използвам ежедневно и пълноценно в работата си.

Кои са основните Ви качества, които Ви подпомагат в този процес?
Може би планирането. Смятам, че една задача, планирана ли е правилно, е наполовина свършена. За мен е житейски принцип – с каквото се захвана, да го довършвам до край. Процесът на сертифициране е отговорно начинание, което трябва да съчетая с работата и семейството. За да успявам във всички аспекти, планирам. Без добра организация няма добри резултати.

Споделете със своите колеги – защо е необходим сертификат за придобити знания и умения, кое е предимството на Сертификационната програма на БАУХ?
Защо е необходим сертификат за един специалист – Сертификационната програма развива най-добрите професионални практики в управлението и развитието на човешките ресурси, предимството е, че повишава добавената стойност за организациите, допринася за обогатяване на потенциала и професионалните изяви на специалистите по управление на човешки ресурси. Запознава ни и ни дава знания от световните практики и тенденции в професията ни.

Пожелайте нещо на колегите си.
Пожелавам да не се страхуват да излизат от зоната си на комфорт. Това е ключ и двигател за нови постижения – не само в работата, но и в личния живот. Пожелавам им да развиват и поддържат професионалните си връзки – това е мрежа от полезни контакти, с които можеш да се свържеш, когато имаш въпроси или се нуждаеш от професионална консултация.
Пожелавам на всички да се наслаждават на работата си, защото когато се наслаждавате на това, което правите, сте много по-ефективни и дори, като мен, не се чувствате на работа!

By | 2020-07-10T08:31:25+00:00 July 10th, 2020|Интересно|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment