“Обогатих се професионално, разширих кръгозора си, надградих това което вече знам”

//“Обогатих се професионално, разширих кръгозора си, надградих това което вече знам”

“Обогатих се професионално, разширих кръгозора си, надградих това което вече знам”

Интервю с Наталия Недекова-Георгиева, Сертифициран специалист Човешки ресурси

Представете се. Казвам се Наталия Недекова- Георгиева, част от екипа на Хюлет Пакард Ентърпрайз. Работя като специалист “Кариерно развитие” за глобален екип и ръководя програмата “Изграждане уменията на бъдещето” за ХПЕ София.
Как протече при Вас Сертификационния процес, разкажете? Стартирането на програмата съвпадна до голяма степен с ново начало в моя професионален път. И като прибавим и „новото нормално“, ми се наложи да балансирам между нова роля, грижа за 2-годишната ми дъщеря и подготовка за задачите по сертификационния процес… Така че беше динамично и запомнящо се :). След всяка задача или тест се чувахме с Венета (ментора ми) и коментирахме как съм се справила, получавах обратна връзка и насоки за надграждане на знанията. Вени ми изпрати и много материали за четене, които след това обсъждахме. Интервюто с изпитната комисия беше изключително обогатяващо за мен, тъй видях различни гледни точки, получих нови знания, които сега се опитвам да адаптирам към моята работа. Едно от предимствата на тази програма е личния контакт и готовността за гъвкавост от страна както на ментора, така и на изпитната комисия. Наложи се да променим първоначално зададените дати, тъй като малката се разболя и тази моя молба бе приета с разбиране, за което съм много благодарна.
Кои бяха най-запомнящите се моменти в процеса – с положителен, но и с поучителен знак? Аз взех много от програмата, обогатих се професионално, разширих кръгозора си, надградих това което вече знам …Но най- запомнящото се със сигурност е това, което Венета постоянно ми повтаряше: “спокойствие” 🙂 !!! Често балансираме с толкова много задължения – и професионални, и лични, че забравяме как да спрем, за да поемем глътка въздух… Аз се доверих на ментора си и резултатите бяха видими в оценките от комисията.
Как бихте аргументирали своята препоръка към Ваши колеги да се включат в Програмата? Това е програма, която те кара да мислиш! Дискусиите с утвърдени професионалисти и различната перспектива, която те предоставят, идвайки от различни индустрии и бидейки с различен бекграунд, са изключително ценни. Програмата стъпва на реални знания и умения, но и дава възможност те да бъдат надградени и осмислени от нова бизнес гледна точка и кандидатът да разшири професионалния си мироглед.
На кого бихте благодарили? Първо на Венета Василева– моя ментор. Без нейните съвети, напътствия и окуражителни думи нямаше да се справя. Искам да благодаря и на изпитната комисия в лицето на Нели Христова, председател, Светлана Вълева и Надежда Томова като оценители, за обратната връзка, съветите, дискусията и за способността им да виждат им отвъд цифрите. Не мога да пропусна и моят ментор в ХПЕ – Мариана Ненчева, на която стискам палци в тазгодишните HR награди в категорията HR професионалист на годината. И не на последно място – Ина Димитрова и Ивелина Николова, две прекрасни дами и мой колеги в ХПЕ, които обсъждаха с мен казуси и ме подкрепяха през целия процес, споделяйки техния опит и знания.

By | 2021-01-06T07:43:39+00:00 January 5th, 2021|Интересно|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment